A CRF progressziója csökkenthető, így a beteg túlélése meghosszabbítható, de az állapot nem gyógyítható. Mára erős bizonyíték van arra, hogy a megfelelő étrend-kezelés javítja a CRF-ben szenvedő macskák túlélését. A foszfor korlátozása a vesefunkció elvesztésének késleltetéséhez vezet (Beynen, 2006). A macskavesebetegek diétás táplálékának a foszforkorlátozáson túlmenően a fehérjekorlátozás, az alacsony nátriumtartalom, a magas káliumtartalom, a mérsékelten bázikus vizelet pH-értéke és a magas eikozapentaénsav-tartalom jellemzi. Nyilvánvaló, hogy az alapvető tápanyagok korlátozása nem okozhat hiányt, és a tápanyagellátásnak elegendőnek kell lennie a szervezet normális működéséhez.
A megfelelő vese diéta csak késleltetheti a nefronok elvesztésének előrehaladását és növelheti a túlélési időt. A macskáknak szánt, kereskedelmi forgalomban kapható vesetételek között nagy különbségek vannak a hatékonyságban. A PRO-VET várható hatékonysága . ® A vese/oxalát, amely ideális összetételén alapul, körülbelül 30 hónapos átlagos túlélési időnek felelhet meg a diagnózis után. Valószínű, hogy a PRO-VET . ® A renális/oxalát nagyon hatékonyan csökkenti a CRF kialakulásának kockázatát egészséges macskákban. A krónikus veseelégtelenség kockázatát a CRF csökkentette az extra E-vitamin, a magas EPA-szint és a különösen alacsony foszforszint.
Hatékonyság
JELLEGZETES |
HATÁS |
Alacsony foszfor (P) szint és magas omega-3 többszörösen telítetlen zsírsav (EPA+DHA) tartalom |
Segítsen lelassítani a vesebetegség kialakulását, valamint a krónikus veseelégtelenség progresszióját. |
Alacsony kalcium (Ca) tartalom, alacsony magnézium (Mg) tartalom és beállított vizelet pH 6,7 |
Megelőző munka a kalcium-oxalát képződése ellen. |
Alacsony nátrium (Na) tartalom
|
Küzd a veseelégtelenség miatti vérnyomás-emelkedés ellen. |
Magas kálium (K) tartalom |
Kompenzálja a káliumvesztést a hipokalémia során. |
Alacsony arachidonsav tartalom |
A gyulladást aktiváló eikozanoidok termelésének csökkentése. |
Magas lazacolaj tartalom |
Támogatja a vesék szűrési funkcióját. |
Alacsony fehérjetartalom |
Csökkenti az oxalátképződés kialakulását. Csökkenti a káros salakanyagok (ammónia és karbamid) felhalmozódását a vérben.
|
Magas természetes antioxidáns tartalom (E-vitamin, C-vitamin és ß-karotin) |
Az immunrendszer működésének stimulálása. A bőr állapotának javítása atópiás dermatitisz esetén. Csökkenti a szabad gyökök képződését, amelyek szerepet játszanak a veseelégtelenség progressziójában. |
Összetétel: Rizs, fiatal kukorica, baromfi zsír, szárított répapép (pektinben gazdag), dehidratált baromfi, gyöngy árpa, kukoricaglutén, prémium norvég tiszta lazacolaj, hidrolizált csirkeprotein, szárított alma, szárított szentjánoskenyér hüvely.
Oxidációt csökkentő anyaggal, erős tokoferolban gazdag természetes eredetű kivonattal (E-vitamin) (növényi olajokból). PRO-VET . ® termékek megfelelnek az AAFCO, az NRC és/vagy a FEDIAF által meghatározott követelményeknek. Hollandiában gyártják és csomagolják, a gyártás a NEN ISO 9001 / GMP+ tanúsítvány alapján történik.
Elemzések kg-onként
Analitikai összetevők |
|
Táplálkozási adalékok |
|
Nedvesség Nyersfehérje Nyerszsír Nyershamu Nyersrost Kalcium (Ca) Foszfor (P) Nátrium (Na) Magnézium (Mg) Kálium (K) Klorid (Cl) Zwavel (S) Lizin Metionin Cisztein Hidroxiprolin Treonin Triptofán Linolsav (ω6) α-6 Linolénsav (ω3) Arachidonsav (ω6) EPA (ω3) eikozapentaénsav DHA (ω3) dokozahexaénsav Szénhidrátok
|
8,00 % 15,0 % 18,0 % 3,60 % 3,10 % 0,50 % 0,40 % 0,10 % 0,95 g 6,50 g 3,10g 1,50 g 10,6g 3,20g 2,40 g 2,00 g 2,00 g . 3,40 g 1,00 g 4,00 g
5,20 g
51,6 %
|
A-vitamin D3 vitamin E-vitamin K3 vitamin B1-vitamin B2-vitamin B6-vitamin B12-vitamin Biotin (H-vitamin) Kolin Folsav Pantoténsav Összes D3-vitamin
|
18.500 NE 1.700 NE 650 mg 0.60 mg 7.50mg 6.40 mg 4.50 mg 34.0 μg 170 μg 600 mg 3.40 mg 17.0 mg 2.000 NE
|
Energie Value 4158 cKal/kg [17,41 MJ/kg]
Vizelet pH = kb 6,5
Vitaminok: A-vitamin (retinil-acetát), D3-vitamin (kolekalciferol), E-vitamin (all-rac-alfa-tokoferol-acetát), K3-vitamin (menadion-nikotinamid-biszulfit)
Spoorelemen (kg):, Vas (Fe) (vas-(II)-szulfát-monohidrát) 50 mg, Mangán (Mn) (Mangán-(II)-oxid) 35 mg, Réz (Cu) (Réz-(II)-szulfát-pentahidrát) 5,0 mg, cink (Zn) (cink-szulfát-monohidrát) 65 mg, jód (I) (kálium-jodid) 1,50 mg, szelén (Se) (nátrium-szelenit) 0,20 mg
Technológiai adalékok (kg):
Lecitin 3,0 g
Egyéb táplálkozási adalékok (kg):
L-lizin 3,700 mg
DL-metionin 2,500 mg
L-karnitin 100 mg
β-karotin 100 mg
taurin 1,200 mg
Használati utasítás: A kockák fogyasztásra készek. Ügyeljen arra, hogy mindig elegendő friss és elérhető ivóvizet biztosítson kutyája számára. Rendszeresen tisztítsa meg az étel- és vizestálakat. Száraz hűvös helyen, közvetlen napfénytől védve tárolandó.
Takarmányozási útmutató: Mivel minden kutyának más-más igénye van, a csomagoláson feltüntetett ajánlott napi mennyiségek csak tájékoztató jellegűek. Ez csak egy útmutató, mivel az egyes kutyák igényei különböző tényezőktől függően változhatnak, beleértve a fajtát, az aktivitási szintet, az anyagcserét, az életkort és a környezetet. A takarmányozási mennyiséget a kutya egyéni igényeihez kell igazítani. Az a takarmánymennyiség, amelyet a legjobb napi két étkezésre osztani.
A diéta alkalmazása vagy folytatása előtt konzultálhat egy állatorvossal.
A használat javasolt időtartama veseelégtelenség és oxolátkövek esetén: kezdetben maximum hat (6) hónap*
Etetési útmutató
Testtömeg
|
Napi adag
|
1-3 kg
|
40-55 g
|
3-5 kg
|
60-130 g
|
5-10 kg
|
150-210 g
|
10-15 kg
|
210-300 g
|
15-20 kg
|
300-320 g
|
25-30 kg
|
350-380 g
|
35-40 kg
|
380-430 g
|
>50 kg
|
10 g/kg |
Tárolás
Bár a szárazeledel nem romlik olyan gyorsan, mint más típusú élelmiszerek, nem marad el a végtelenségig. Mindig ügyeljen arra, hogy az ilyen élelmiszereket a lejárati dátum előtt használja fel. Tartsa szárazon az élelmiszert, és tárolja a zacskóban; a táskákat úgy terveztük, hogy ellenálljanak a nedvességnek és a légáramlásnak. Egy nagy zacskó kutya- vagy macskaeledel tárolásának legjobb módja, ha az eredeti zacskót egy tiszta műanyag vödörbe vagy biztonságos fedéllel ellátott edénybe helyezi. Ne tároljon száraz élelmiszert párás helyiségben, mert a nedves körülmények felgyorsítják a romlást. Mindig szorosan tekerje le a táska tetejét, és zárja le egy kapocs segítségével. A Center for Disease Control and Prevention azt javasolja, hogy az állattulajdonosok tartsák a szárazeledeleket és csemegéket olyan helyen, ahol a hőmérséklet nem haladja meg a 23 °C-ot (Calsius-fok) vagy a 74 °F-ot (Fahrenheit-fok).