Kérdése van? Hívjon minket! +36 20 746 7689

Pro-Vet Dog Ultimate 2,5kg
Pro-Vet Dog Ultimate 2,5kg
9 190 Ft

Pro-Vet Dog Ultimate 2,5kg

Ételallergia, illetve atópiás bőrbetegségek és szívelégtelenség kezelésére
Állatfaj
Kutya
Termék ízesítése
Hal
Speciális felhasználás
Atópiás bőrbetegség, Szívelégtelenség, Ételallergia
Külső raktáron
9 190 Ft
Részletek

Ételallergia, illetve atópiás bőrbetegségek és szívelégtelenség kezelésére

Hidrogenizált proteinek
Magas Taurin / Magas L-karnitintartalom
(EPA+DHA) + Borágó olaj
Vizelet pH kontroll
Természetes antioxidáns keverék
Prebiotikumok
FHV (Magas Viszkozitású Rostok)
FLV (Alacsony Viszkozitású Rostok)

Javaslat

PRO-VET ULTIMATE kombinált tulajdonságainak köszönhetően hasznos számos kutyabetegség kezelésében. Az étel hiperérzékenység és az atópia gyakran együtt jelentkeznek kutyák esetében, és igen nehéz megkülönböztetni őket. A PRO-VET ULTIMATE lehetővé teszi mind az étel hiperérzékenységgel, mind az atópiával küzdő állatok kezelését. A proteinek kisebb peptid darabokra történő bontása csökkenti az antigenicitásukat. Ez az elv vonatkozik az étel hiperérzékeny kutyákra. Olyan kutyák, amelyek például a szójaproteinre hiperérzékenyek, a hidrogenizált szójaproteinre már nem mutattak ilyen reakciókat.
PRO-VET ULTIMATE hipoallergén diétás eledel, amely olyan hidrogenizált proteineket tartalmaz, melyeket a kiküszöbölő diéták során is alkalmaznak. Habár az ilyen diétákat még nem hasonlították össze, de a hidrogenizált és az ép proteineket alkalmazó diéták adatai alapján feltételezhető, hogy a hipoallergén eledelek, mint a PRO-VET ULTIMATE hidrogenizált proteinekkel, sokkal hatékonyabbak, mint az ép proteineket alkalmazó diéták az étel hiperérzékenység kezelésére.

Az atópia és az étel hiperérzékenység gyakran kart karba öltve járnak, és igen hasonló klinikai tüneteket mutatnak. De amíg a bőrbetegségeket különböző allergének okozzák, addig az étel hiperérzékenységet a főleg a proteinforrások. Az atópiás bőrgyulladás kezelése magába foglalja a krónikus gyulladásos reakciók kezelését a bőrön. A PRO-VET ULTIMATE eikozanoidokat tartalmaz, amelyek di-homo-gammal linolénsavból, és eicosapentaenoic savból (EPA) tevődnek össze, ezáltal a PRO-VET ULTIMATE gyulladáscsökkentő hatással is bír.
Egy kísérletben, - melyben sem a résztvevők, sem a kutatók nem tudták, hogy az atópiás bőrgyulladással küzdő kutyák mely célcsoportja kapott placebóból és mely a borágó olajból, mely gazdag gamma-linolénsavban (GLA), illetve halolajból, mely EPA-ban bővelkedik és csökkenti a viszketés súlyosságát, az erithémát és az önmagának okozott sebek gyakoriságát – ezen anyagok hatását vizsgálták. A halolajban és borágóolajban gazdag diéta jó eredményekkel zárult. A PRO-VET ULTIMATE körülbelül 0.5% borágó- és 5% halolajat tartalmaz. A PRO-VET ULTIMATE hatékonyságát négy klinikán tesztelték, a már említett kísérletfajtával. 10 hét diéta után a viszketést és az erithémát jelző pontok száma körülbelül a felére csökkent, míg a placebót kapó kontrollcsoportnál nem történt változás. A gazdák szerint a diéta a kutyák 60%-ánál volt jó hatással a bőr kondíciójára. Világos, hogy az atópiás bőrgyulladástól szenvedő kutyák többsége javulást fog érezni a PRO-VET ULTIMATE használata után, mely eledel megfelelő mennyiségű halolajat és borágó olajat tartalmaz. Ennek ellenére lehetnek különbségek az egyének reakciója között.

Az idiopatiás krónikus cholitisszel, vagy gyulladásos bélbetegséggel küzdő kutyák számára az olyan hipoallergén eledel etetése mint a PRO-VET ULTIMATE mely hidrogenizált proteinforrásokon alapul, számottevően csökkentette a klinikai tüneteket. A halolaj fogyasztása még tovább csökkentheti a tüneteket gyulladáscsökkentő hatásánál fogva. Fekélyes vastagbélgyulladásban szenvedő emberek esetében a halolaj ugyan ilyen pozitív hatású volt.

A szívelégtelenséggel küzdő páciensek között az anorexia és a kachexia kialakulása számottevő, a TNF és az IL-1 szintje vérben való megemelkedése miatt. Egy placebó-kontrollált tanulmány szívelégtelenséggel küzdő kutyák esetében kimutatta, hogy a halolaj csökkentette a TNF és az IL-1 plazma-koncentrációját, és ellensúlyozta a kachexiát. A kísérletben felhasznált halolaj 1.3%-os koncentrációban volt jelen a szárazeledelben.

A kutyák képesek a taurin szintézisére, de ennek hiánya metabolikus rendellenességekre vezethető vissza, a csökkent bevitellel együtt. A kutyák szintén elő tudják állítani a karnitint is, de a taurin hiányhoz hasonlóan a karnitin hiánya is előfordulhat. A kardiomiopátiás kutyák esetében kevés a karnitin a szívizomban, és ennek pótlásával javulást mutattak ezek az állatok. Egy vakon végzett, placebó-kontrollált kísérletben bebizonyították, hogy a szívfunkciók javultak, a kardiomiopátiában szenvedő kutyák élettartama meghosszabbodott, és az alacsony plazmaszintje a taurinnak nőtt, taurin és karnitin kombinációjával végzett kezelés eredményeképpen. A PRO-VET ULTIMATE használatával az összes beteg sikerrel elhagyhatta a gyógyszeres kezelést. A kardiomiopátia kezelésére a taurin és az L-karnitin dózisának 0.15 és 0.075%-nak kell lennie, csakúgy mint a PRO-VET ULTIMATE-ban.

Hatékonyság

Hidrogenizált proteinforrások - Az ételre való kedvezőtlen reakciók megelőzése.

Hozzáadott lazacolaj 5% - Gyulladáscsökkentő, izomtömeg-megtartó hatás.
Hozzáadott borágó olaj 0.5% - Csökkenti a viszketés, és bőrpír súlyosságát. Gyulladáscsökkentő hatása van, ezért kontrollálja a bőr kondícióját atópiás bőrgyulladás esetén.
A borágó olaj aktív hatóanyaga az omega-6 zsírsav, a gamma-linolénsav (GLA).
Hozzáadott magas L-karnitin tartalom 0.075% - A szívizom zsírsavoxidációjának normalizálása.
Hozzáadott magas Taurintartalom 0.15% - (2-aminoetánszulfon sav)  - A szívizom ingerületátvitelének lehetővé tétele.
Jól emészthető proteinek, zsírok és szénhidrátok -Jó állagú széklet.
Gazdag omega 3 többszörösen telítetlen zsírsavakban (EPA+DHA) - Stimulálják az immunrendszer funkcióit. Javulást eredményeznek a bőr állapotában atópikus megbetegedések során. Csökkentik a rák, a vesebetegségek, és az osteoarthitis kockázatát.
Természetes antioxidánsokban gazdag - Csökkenti a rák, és a veseelégtelenség kialakulásának kockázatát.
Magas viszkozitású rostokban gazdag (FHV) - Csökkenti az 1-es típusú cukorbetegség, a diabetes mellitus kockázatát. Stimulálja a bélmozgást, és az ürítés gyakoriságát.
Alacsony viszkozitású rostokban gazdag (FLV) - Stimulálja a bélmozgást.
Hozzáadott prebiotikumok:mannán-oligoszacharidok (MOS), frukto-oligoszacharidok (FOS) Támogatja a belekben élő jó baktériumok szaporodását. Serkenti a perisztaltikus mozgást, ezáltal jó hatással van a bélműködésre, és az ürítésre.

Összetétel: rizs, hidrogenizált hal protein, hidrogenizált burgonya protein, állati zsír, lazacolaj, halolaj, szárított répa pép, hidrogenizált szója protein izolát, monokalcium-foszfát, tisztított zöldségrost (cellulóz), kalcium-karbonát, hidrogenizált csirkemáj, mannán-oligoszacharidok, borágómag olaj (Borago Officinalis), lenmagolaj, taurin, L-lizin, inulin (frukto-oligoszacharidok forrása), rozmaring kivonat.

**** Természetes eredetű tokoferol-gazdag kivonat (E vitamin).

Elemzések

Analitikai alkotóelemek   Táplálkozási adalékanyagok/kg  

Nedvességtartalom
Nyers protein
Nyers zsír
Nyers hamu
Nyersrost
Kalcium (Ca)
Foszfor (P)
Nátrium (Na)
Kálium
Lizin
Metionin
Cisztin
Treonin
Triptofán
Linolsav (ω6)
Linolénsav (ω3)
Arachidonsav (ω6)
EPA (ω3)
eicosapentaenoic-sav
DHA (ω3)
docosahexaenoic-sav
Gamma-Linolénsav (ω3)
Szénhidrátok
Vas (Fe)
Mangán (Mn)
Réz (Cu)*
Cink (Zn)
Jód (I)
Szelén (Se)

8 %
23 %
16 %
5.3 %
2.5 %
0.60 %
0.60 %
3.6 gr
6.0 gr
15 gr
5.4 gr
2.9 gr
10 gr
2.5 gr
16 gr
4.0 gr
0.5 gr
5.0 gr

5.0 gr

0.9 gr
44.2 %
51 mg
19 mg
9.0 mg
90 mg
1.0 mg
0.20 mg

A Vitamin
D3 Vitamin
E Vitamin*
B1 Vitamin
B2 Vitamin
B6 Vitamin
B 12 Vitamin
C Vitamin
K3 Vitamin*
Biotin
Kolin
Folsav
Kalcium pantotenát
Taurin
Inulin
L-karnitin
MOS

10.125 IE
1.350 IE
600 mg
2.8 mg
3.6 mg
2.7 mg
27 μg
350 mg
1.1 mg
270 μg
550 mg
0.7 mg
14 mg
1.150 mg
500 mg
750 mg
500 mg

Energiatartalom 4587 Kcal/kg

Nyomelemek: A Vitamin (retinil acetát), D3 Vitamin (kolekalciferol), K3 Vitamin (menadion-nikotinamid-biszulfit), E1 vas (Fe) (vas-(II)-szulfát-monohidrát) 77 mg/kg, E5 Mangán (Mn) (mangán dioxid) 28 mg/kg, E4 Réz (Cu) (réz-(II)-szulfát pentahidrát) 13.5 mg/kg, E6 Cink (Zn) (cinkszulfát monohidrát) 13.5 mg/kg, E2 Jód (I) (vízmentes kalcium-jodát) 1.4 mg/kg, E8 Szelén (Se) (nátrium-szelenit) 0.3 mg/kg, E8 Cink (Zn) (cink-oxid) 123 mg/kg

Technológiai adalékanyagok: Lecitin 3.0 gr/kg.
Érzékszervi tulajdonságokat javító adalékanyagok: Zöld tea kivonat 100 mg/kg, Eukaliptusz olaj 100 mg/kg.

Etetési útmutató

Testsúly Napi porció
2 kg 51 g
5 kg 101 g
10 kg 170 g
20 kg 286 g
30 kg 387 g
50 kg 568 g
70 kg 731 g
> 70 kg 11 g/kg

Bőrbetegségek esetén, a kezelés ajánlott időtartama 3-8 hét; ha a tünetek elmúlnak, az eledel határozatlan ideig használható. Szívelégtelenség esetén az irányadó kezelési idő akár 6 hónap is lehet.

Adatok
Termék márkája
Pro-Vet
Állat kora
Minden kor
Állat mérete
Minden méret
Cikkszám
7002_25
Tömeg
2,5 kg/db